Αποφράξεις Αττικής » Απολυμάνσεις στην Αθήνα

Απολυμάνσεις στην Αθήνα

Απολυμάνσεις πραγματοποιούνται όταν υπάρχει υποψία ή διαπίστωση ότι ένας χώρος έχει προσβληθεί ή ενέχει κίνδυνο να προσβληθεί από παράσιτα, ιούς ή μικρόβια. Ειδικά σε χώρους που υπάρχουν κρούσματα σοβαρών θανατηφόρων ιών όπως του Δυτικού Νείλου, της μηνιγγίτιδας και άλλων ή σε χώρους που έχουν εμφανισθεί ζώα όπως ποντίκια, κατσαρίδες, κουνούπια, κοριοί και άλλα ζωύφια υποψήφιοι φορείς διαφόρων ασθενειών.

Απολυμάνσεις γίνονται  τόσο σε εσωτερικούς χώρους όσο και σε εξωτερικούς για λόγους πρόληψης ή καταστολής.

Στα σπίτια οι περισσότεροι ένοικοι φροντίζουν ανά τακτά διαστήματα όταν καθαρίζουν να χρησιμοποιούν προϊόντα και βασικές τεχνικές απολύμανσης όπως για παράδειγμα χρήση χλωρίνης σε κουζίνα, μπάνιο και πατώματα, πλύσιμο ρούχων σε υψηλές θερμοκρασίες και άλλα. Ειδικά σε σπίτια όπου διαμένουν άτομα με βεβαρυμμένη υγεία και χαμηλό ανοσοποιητικό η συστηματική απολύμανση κρίνεται επιτακτική στην περίπτωση τους.

Απολυμανσεις στην Αττική

Αντίστοιχα σε χώρους όπως δημόσια νοσοκομεία, κλινικές και ιδιωτικά ιατρεία, θα πρέπει να τηρούνται πιστά οι κανόνες για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και να απολυμαίνονται σύμφωνα με το σχετικό πρωτόκολλο.

Οι ίδιοι κανόνες θα πρέπει να τηρούνται και σε δημόσιους χώρους όπου συνωστίζονται πολλοί άνθρωποι όπως δημόσιες υπηρεσίες, σχολικά συγκροτήματα, στρατιωτικές μονάδες, ξενοδοχεία, χώροι εστίασης και διασκέδασης και αλλού.

Σε αυτούς τους χώρους λόγω της έκτασης τους και της έκθεσης τους σε τόσο ευρύ κοινό η συστηματική καθαριότητα με απολυμαντικά προϊόντα δεν είναι αρκετή. Χρειάζονται πιο δραστικά μέτρα πρόληψης και συγκεκριμένα τακτικές αποφράξεις απολυμάνσεις από εξειδικευμένα και πιστοποιημένα συνεργεία απολυμάνσεων.

Τα συνεργεία αυτά λειτουργούν με σχετική άδεια από την Πολιτεία, απαρτίζονται από εκπαιδευμένο προσωπικό και υπό την εποπτεία κάποιου επιστήμονα χημικού ή γεωπόνου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Είδη απολύμανσης

Είναι πολύ σημαντικό όταν χρειαστεί να καλέσουμε ένα τέτοιο συνεργείο να ελέγξουμε ότι είναι κρατικά πιστοποιημένοι να πραγματοποιούν απολυμάνσεις και να βεβαιωθούμε ότι τα φαρμακευτικά σκευάσματα που χρησιμοποιούν είναι φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Οι απολυμάνσεις διαφέρουν ανάλογα με τον “εχθρό” κάθε φορά. Κάθε απολύμανση διαφέρει ως προς τον είδος του παράσιτου, του μικροβίου, του ιού ή του εντόμου και την έκταση και την ιδιότητα του χώρου που χρήζει απολύμανσης.

Για παράδειγμα, άλλη αντιμετώπιση χρειάζεται ένα σπίτι από ένα μεγάλο κτίριο, άλλη ένα εργοστάσιο τροφίμων που θα πρέπει τα σκευάσματα που θα χρησιμοποιηθούν να είναι άοσμα και ακίνδυνα σε σχέση με μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη, άλλη χημική σύσταση πρέπει να έχει ένα σκεύασμα όταν χρειάζεται να απολυμανθεί ένας χώρος από έναν ιό και άλλη για τις κατσαρίδες κ.ο.κ.

Σημαντικό είναι οι απολυμάνσεις να γίνονται συστηματικά ανάλογα με τον χώρο και μόνο από εξουσιοδοτημένα συνεργεία.

Διαβάστε περισσότερα για τις ολοκληρωμένες βιολογικές απολυμάνσεις

#απολυμανσεις #απεντομωσεις

Ενημερώθηκε: 11 Απριλίου 2015